Garnáti na čatní

reklama


Postup přípravy receptu:

Na čatní oloupeme mango, podélně je rozkrojíme na 3 plátky a vyřízneme pecku.

Poté plátky manga příčně nakrájíme na nudličky a pak ještě na stejně velké kostičky.

Šalotky nadrobno nakrájíme. Cukr roztavíme a necháme zhnědnout. Přidáme šalotku.

Zázvor oloupeme, najemno posekáme a přidáme k dozlato­va zkaramelizovanému cukru.

Dále za častého míchání pozvolna přilijeme balzámový ocet.

Uvedeme do varu a 5 min. vaříme za stálého míchání dřevě­nou měchačkou.

Přidáme mango a feferonku a krátce povaříme. Stáhneme z plotny, vmícháme koriandr.

Garnáty vyloupeme, omyje­me a osušíme. Každý obalíme 2 listy šalvěje a plátkem slaniny.

Předehřejeme gril v troubě. Ocet, sůl, pepř a olej smícháme do zálivky. Saláty opereme a necháme okapat, rozebereme na listy a vmícháme zálivku.

Garnáty položíme na rošt, zasuneme na horní příčku trouby a grilujeme po každé strak 2-3 min.

Na trochu čatní uložíme vždy po dvou garnátech a oblo­žíme je salátem.

TIP:
Při vybírání masa z garnátů záleží především na správ­ném postupu: korýše uchopíme za ocas a hlavu a opa­trně jimi otáčíme proti sobě, až je odtrhneme. Dolní stra­nu ocasové části nastříhne­me a maso z krunýře vybe­reme.

Ingredience:

Na čatní:
1 mango,
4 šalotky,
125 g cukru,
kousek zázvoru velikosti vlašského ořechu,
4 lžíce bílého balzámového octa,
1 posekaná červená feferonka,
1 lžíce posekaných listů koriandru

Na garnáty:
8 velkých garnátů (200 g),
16 listů šalvěje,
8 tenkých plátků uzeného bůčku,
sůl,
pepř

Na salát:
100 ml bílého balzámového octa,
sůl,
pepř,
30 ml olivového oleje,
80 g směsi listových salátů (např. frisée, lollo rosso, roketa)

Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno

Počet osob, pro které je recept napsán:: 4

garnati-na-catni.jpg (11 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *