Fazolová polévka z barevných fazolí

reklama


Postup přípravy receptu:

Ve větším hrnci vaříme předem namočené fazole asi 50 minut, měli by být téměř měkké. Fazole nesmíme osolit jinak nezměknou.

Přidáme bramboru na kostičky, nakrájenou klobásku nebo masox a vaříme ještě asi 10-15 minut do uplného změknutí fazolí. Voda je hodně zbarvená fazolemi.

Mezitím připravíme jíšku z tuku a hladké mouky : do rozpuštěného tuku vmícháme hladkou mouku až není žádný tuk volně tekoucí a směs má hustotu jako krupicová kaše. Tuto směs můžeme dále za stálého míchání smažit dokud nebude mít zlatavou barvu, ale pro tento recept stačí bílá.

Jíšku necháme schladnout a postupně vmícháme do uvařených fazolí. Mícháme a krátce povaříme.

Nakonec naředíme teplým mlékem a osolíme.
Kdo chce může polévku okyselit ihned octem, ale já dávám lžíci octa až do každé porce a zamíchám na talíři.

Ingredience:

sušené fazole – 2 hrnky
klobáska nebo masox 1-2 kostky
1-2 brambory
hrnek mléka
hladká mouka a tuk na jíšku
ocet
sůl

Doba přípravy pokrmu: do 1.5 hodiny

Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 3.0/10 (Hodnoceno: 1 x)

One thought on “Fazolová polévka z barevných fazolí

  1. Fazolová polévka jako hlavní jídlo. Vaříme ve čtyřech hrncích.1.hrnec=uzená vepřová žebra,2hrnec=kyselé,sudové zelí,3hrnec=velké barevné fazole,4hrnec=brambory ve slupce.Množství potravin si určíme podle požadovaných porcí.Když je vše uvařené tak maso obereme do zelí,přidáme fazole,uděláme z hladké mouky a sádla světlou jíšku,do které nakonec dáme zpěnit jemně pálivou maďarskou červenou papriku ,necháme vše ještě 10minut povařit a nakonec dochutíme solí.Kdo chce může si pro zjemnění přidat šlehačku (já si ji přidávám vždy). Brambory oloupeme a buď dáme hned do polévky a nebo přidáme na talíř.Mohu vás ujistit,že čim starší,tim lepší.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *