Postup přípravy receptu:
V hrnci rozpusťte na másle nakrájenou slaninu a lehce osmahněte nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu.
Maso osolte a ze všech stran lehce opečte – nechte \“ zatáhnout \“. Vložte do \“ papiňáku \“, podlijte vroucí vodou přidejte koření. Hrnec uzavřete, až začne syčet pojistka, snižte příkon energie na minimum a pokrm duste asi 1 hodinu.
Po částečném zchladnutí a vypuštění páry měkké maso vyjměte. Obsah hrnce propasírujte přes síto, nebo vyjměte koření a rozmixujte.
Ve smetaně rozšlehejte hladkou mouku, opatrně vmíchejte do omáčky, podle potřeby zřeďte vodou nebo mlékem a dochuťte cukrem, citronovou šťávou nebo octem.
Doporučená příloha:
knedlíky, brusinkový kompot a plátky citronu
Ingredience:
600 g zadního hovězího masa,
40 g slaniny,
40 g másla,
1 cibuli,
kořenovou zeleninu – 2 mrkve,
kousek celeru a petržele,
3/4 l vroucí vody,
nové koření,
celý pepř,
bobkový list,
šťáva z 1/2 citronu,
150 – 200 ml smetany,
70 g hladké mouky,
1 KL cukru,
1 KL citronové šťávy nebo octa;
Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno
Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno