Ďáblův čočkový hrnec

reklama


Postup přípravy receptu:

Cibuli oloupeme a spolu se slaninou nadrobno nakrájíme. Chilli papričky omyjeme očistíme, zba­víme jader a nakrájíme na kolečka. Čočku dáme do síta, propláchneme a necháme okapat. Ananas očistíme, oloupeme, podélně rozčtvrtíme, zbavíme košťálu a dužinu nakrájíme na centimetrové kousky.

Cibuli a slaninu osmahneme na oleji. Přidáme kolečka chilli, šafrán, vývar a čočku a vaříme přibliž­ně 20 min.

Brambory oloupeme, opereme a nakrájíme na centimetrové kostičky. Asi 10 minut před dovaře­ním vývaru brambory přimícháme a dovaříme doměkka. Nakonec přidáme ananas s kurkumou, pomerančovou a citronovou šťávou, solí a pepřem.

Ingredience:

1 cibule (asi 200 g), 100 g prorostlé slaniny, 2 zelené chilli papričky, 250 g červené čočky, 1 malý ananas, 2 lžíce oleje, pár kousků šafránu, 1 litr masového vývaru z kostky, 250 g brambor, 1/2 lžičky kurkumy, sůl, mletý pepř, po 2 lžících pomerančové a citronové šťávy.

Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno

dabluv-cockovy-hrnec.jpg (11 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *