Cuketový bramborák

reklama


Postup přípravy receptu:

Cukety omyjte a nastrouhejte na hrubém struhadle, pokud máte větší cuketu s tuhou slupkou, nejprve ji oloupejte. Nastrouhanou cuketu dejte do mísy, osolte, promíchejte a nechte chvíli stát, aby pustila šťávu. Tu pak slijte. Slaninu nakrájejte na kostičky, česnek prolisujte, cibuli nakrájejte nadrobno. K cuketě přidejte slaninu, cibuli, nastrouhaný sýr, česnek, majoránku a pepř. Důkladně promíchejte. Přidejte celá vejce a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto ještě jednou dobře promíchejte, je-li příliš husté, můžete přidat trochu vody nebo mléka. Těsto vlijte do pekáčku vymazaného tukem a upečte dozlatova.

Ingredience:

500 g cukety, 300 g polohrubé mouky, 150 g eidamu, 100 g slaniny, 3 vejce, 1 cibuli, 6 stroužků česneku, 1 lžička prášku do pečiva, majoránka, pepř, sůl

Doba přípravy pokrmu: do 45 minut

Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno

cuketovy-bramborak.jpg (32 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 10.0/10 (Hodnoceno: 2 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *