Čokoládová zmrzlina

reklama


Postup přípravy receptu:

Ochucení
Použijte, cokoliv chcete. Hořké kakao, namleté oříšky, vanilkovou tresť nebo ovoce rozmačkané s cukrem. Dochucovadla lehce vmíchejte do zmrzliny a vložte do mrazáku.

Připravte si neodolatelné poháry
Výhodou domácí zmrzliny je, že do ní můžete přidat kakaa, kolik chcete – můžete si tak vyrobit i hořkočokoládové potěšení. K čokoládové zmrzlině se nejlépe hodí oříšková nebo i vanilková. Pokud se vám na zdobení nechce vyrábět čokoládová poleva (smíchejte moučkový cukr s kakaem a po lžičkách přidávejte horkou vodu), použijte pikao. Jako variaci přidejte rybízovou zmrzlinu a pohár čerstvým rybízem i dozdobte.

Ingredience:

1. Příprava za studena
300 ml šlehačky a 200 ml mléka zahřejte na teplotu kolem 60 supňů. V misce našlehejte 2 žloutky s 300 g pískového cukru a přidejte do horké šlehačky s mlékem. Buďte ale opatrní, ať se vám šlehačka ani žloutky nesrazí!

2. Příprava za tepla
Našlehejte 2 žloutky s 300 g tentokrát moučkového cukru. Postupně přišlehejte 300 ml šlehačky a 300 ml mléka. Na závěr opět velmi opatrně (!) vmíchejte sníh ze dvou bílků. Pokud by sníh »spadl«, chuť zmrzliny to nezkazí, ale při zamražení se v ní vytvoří ledové krystalky. Výsledná směs by v obou případech měla mít konzistenci lehce tekutého těsta, respektive hustého sirupu.

Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno

Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno

cokoladova-zmrzlina.jpg (23 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 6.0/10 (Hodnoceno: 2 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *