Čočka s ostravskou klobásou

reklama


Postup přípravy receptu:

Čočku namočíme přes noc do vody. Slaninu nakrájíme na kostičky, polévkovou zeleninu omyjeme a očistíme, cibuli a česnek oloupeme, vše nadrobno pokrájíme. Celer omyjeme, očistíme a rozkrájíme na kolečka.

Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej, slaninu na něm rozškvaříme a zpěníme cibuli s česnekem, Přidáme nakrájenou zeleninu, osmahneme a zalijeme zeleninovým vývarem.

Poté vložíme namočenou čočku okapanou na sítu a přepůlené ostravské klobásy. Vaříme přikryté 45 min. na mírném ohni.

Petrželku omyjeme a jemně posekáme a na konci varu vmícháme do čočky. Výrazně osolíme, opepříme a ochutíme 5 – 6 lžícemi octa.

Ingredience:

150 g čočky, 100 g slaniny, 2 svazky polévkové zeleniny, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 řapík celeru, 3 lžíce oleje, 1 l zeleninového vývaru (z kostky), 4 nohy ostravské klobásy, sůl, pepř, ocet, petrželka na ozdobu.

Doba přípravy pokrmu: do 1 hodiny

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *