Citronový koláč s ovocem

reklama


Postup přípravy receptu:

Citrony dobře omyjeme (nebo použijeme chemicky neošetřené), vložíme do hrnce s vodou a vaříme pod pokličkou 1 hodinu. 1 dl citronového vývaru odložíme stranou. Vychladlé citrony zbavíme peciček, nakrájíme je na malé kousky, které spolu s vývarem rozmixujeme na hladkou kaši.

Mandle i se slupkou umeleme a promícháme s moukou a práškem do pečiva.

Dortovou nebo koláčovou formu vymastíme a vysypeme moukou. Troubu předtopíme na 175 °C.

Z vajec a cukru ušleháme v robotu velmi hustý krém, do kterého postupně přidáváme citronovou hmotu a směs mandlí s moukou. Těsto vlijeme do formy do 3/4 výšky. Pečeme velmi zvolna 35 – 45 minut dozlatova. Propečení citronového koláče zkoušíme pomocí špejle.

Vychladlý moučník vyklopíme a naporcujeme na tenčí plátky. Citronový koláč podáváme ozdobený šlehačkou, malinami a ostružinami, ale i jiným ovocem (podle chuti).

Ingredience:

175g cukru, 1/4 lžičky prášku do pečiva, 1dl citronového vývaru, 4 vejce, 175g mandlí, 3 citrony, 2 lžíce hladké mouky, tuk na vymazání, mouka na vysypání, šlehačka, ovoce

Doba přípravy pokrmu: do 1.5 hodiny

citronovy-kolac-s-ovocem.jpg (57 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 1.0/10 (Hodnoceno: 1 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *