Bulharský guláš

reklama


Postup přípravy receptu:

Recept pro 4 osoby.

Nakrájíme na kostky vepřový bůček i játra, každý druh zvlášť vložíme na základ připravený ze sádla a cibule, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, kmín, utřený česnek, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Hotové maso na guláš vyjmeme, obě šťávy spojíme, vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zasmažíme, zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme a dobře provaříme. Maso přeléváme uvařenou omáčkou. Hotový guláš na talíři zdobíme lžící ohřátého leča a feferonkou. Jako přílohu podáváme chléb nebo slané pečivo.

Ingredience:

20 dkg vepřového bůčku, 20 dkg vepřových jater, 4 lžíce sádla, 3 cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu, kmín, sůl, 3 stroužky česneku, 1 lžíce hladké mouky, vývar, 20 dkg sterilovaného leča, 4 feferonky.

Doba přípravy pokrmu: do 1.5 hodiny

bulharsky-gulas.jpg (43 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *