Broskvový dort

reklama


Postup přípravy receptu:

Připravte si světlé těsto. Oddělte žloutky od bílků a žloutky ušlehejte s cukrem a s citronovou šťávou do pěny. Přidejte mouku a zlehka vmíchejte ušlehaný tuhý sníh. Formu vymažte tukem a vysypte moukou, vlijte do ní těsto a upečte. Korpus vodorovně rozkrojte na dvě části.

2. Připravte si tmavé těsto. Žloutky smíchejte s cukrem krystal a s vanilkovým cukrem. Na vaječnou směs prosejete kakao, přidejte nahrubo nasekané ořechy, rum, mouku a vmíchejte ušlehaný sníh. Formu vymažte tukem a vysypte moukou, vlijte do ní těsto a upečte.

3. Z cukru a vajec ušlehejte nad párou hustou pěnu. Máslo smíchejte zvlášť s vanilkovým cukrem a poté oba krémy smíchejte. Broskve důkladně omyjete, stáhnete z nich slupku a nakrájejte je na tenké měsíčky. Třetinu krému natřete na světlý korpus, obložte nakrájenými broskvemi a překryjte tmavým korpusem. Postup opakujete tak, aby tmavý korpus zůstal uprostřed. Povrch ozdobte broskvemi, polijte čokoládou. Obvod dortu posypte nahrubo sekanými ořechy. Podávejte vychlazené.

Ingredience:

na světlé těsto:
6 vajec
140 g cukru krystal
šťávu z citronu
120 g polohrubé mouky
tuk na vymazání

na tmavé těsto:
3 vejce
70 g cukru krystal
1 vanilkový cukr
1 lžíci kakaa
60 g polohrubé mouky
70 g vlašských ořechů
2 lžíce rumu
tuk na vymazání

na náplň:
210 g cukru krystal
3 vejce
250 g másla
1 vanilkový cukr
600 g zralých broskví

navíc:
čokoládovou polevu
1 smetanu na šlehání
100 g vlašských ořechů

Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno

Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno

broskvovy-dort.jpg (32 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *