Bramborový hubník

reklama


Postup přípravy receptu:

Ve slupce uvařené brambory oloupáme a necháme vychladnout. Houby (jsou-li větší, tak je trochu rozdrobíme) zalijeme teplou vodou a necháme stát po 20-30min.

Pokrájenou cibuli osmažíme na tuku do zlatohněda, přidáme k ní houby i s jejich tekutinou, kmín, sůl a pepř a smažíme tak dlouho, až se tekutina odpaří.

Pekáček vymastíme sádlem, nebo máslem a vysypeme strouhankou. Brambory nakrájíme na plátky a část jich poskládáme na dno pekáčku. Na ně dáme část podušených hub, ty pokryjeme opět brambory a tak postupně vrstvíme. Nahoře musí být brambory na které položíme plátky másla a vše dáme zapéct do trouby.

Smícháme mléko s vejci, trochou soli a petrželkou, zalijeme tím rozpečený hubník a ještě jej pečeme asi 30min., až jsou brambory zlatohnědé.

Ingredience:

4 brambor, 2 hrstě sušených hub, 1 velká cibule, 1 lžíce tuku (sádla, másla, nebo oleje), strouhanka a tuk na pekáček, 250ml mléka 3 vejce, sůl a pepř podle chuti kmín máslo navíc posekaná petrželka

Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno

Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno

bramborovy-hubnik.jpg (46 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *