Bramborovo hovězí guláš

reklama


Postup přípravy receptu:

Recept pro 4 osoby.

Maso nakrájíme na kostky velké asi 2 cm,osolíme,opepříme, cibule očistíme a posekáme. V hrnci rozpálíme olej, vložíme cibulku a zesklovatíme. Přidáme kmín, nakrájené maso a ze všech stran ho zprudka opečeme. Přisypeme mletou papriku, přidáme omytý bobkový list a podlijeme vývarem. Dusíme asi 35 minut. Brambory oloupeme a nakrájíme na stejně velké kostky, jako je maso. K masu přilijeme zbývající vývar a přidáme krájené brambory. Přivedeme k varu a vaříme, dokud brambory nebudou téměř měkké. Chléb zbavíme kůrek a jemně ho nastrouháme. Před koncem ho po částech přisypáváme do guláše a společně ještě pár minut povaříme. Chléb slouží k zahuštění.

Ingredience:

1/2 kg hovězího zadního masa, 1/2 kg brambor, 1 a 1/2 l hovězího vývaru z kostky, 2 větší cibule, 2-3 lžičky mleté sladké papriky, 1 bobkový list,1 lžička kmínu, sůl, pepř, 3 krajíce staršího chleba ( nejméně 4 dny ).

Doba přípravy pokrmu: do 1.5 hodiny

bramborovy-gulas.jpg (31 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 10.0/10 (Hodnoceno: 1 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *