Bramborovo-houbová polévka

reklama


Postup přípravy receptu:

Houby zalijte vroucí vodou a nechte 10 minut stát, aby změkly. Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na kostičky. Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno. Na rozehřátém oleji osmažte cibuli, pohankové vločky a brambory. Po třech minutách přidejte houby i s vodou, prolisovaný česnek, sůl a doplňte vodou asi na 1 litr. Polévku vařte cca 20 minut. Abyste nemusela používat jíšku, třetinu polévky rozmixujte, smíchejte se zbylou polévkou, přidejte zelí, fazole, majoránku, petrželovou nať a znovu povařte.

Ingredience:

100 g sušených lesních hub
500 g brambor
1 cibuli
1 stroužek česneku
hrst kysaného zelí
majoránku
mořskou sůl
petrželovou nať
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce pohankových nebo ovesných vloček
2 lžíce sterilovaných fazolí

Doba přípravy pokrmu: do 45 minut

Počet osob, pro které je recept napsán:: 4

bramborovo-houbova-polevka.jpg (31 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *