Bramborová musaka

reklama


Postup přípravy receptu:

Připravte si maso, rozehřejte máslo a olej v pánvi, přidejte nasekanou cibulku a česnek a restujte do průhledna. Poté vložte maso a orestujte do zlatava. Přidejte víno, rajčata a skořici. Promíchejte a vařte, dokud se tekutina nevstřebá, cca 30 minut. Přidejte oregano a pažitku, dochuťte solí a pepřem. Cca 15 minut před koncem přidejte brambory nakrájené na malé kostičky. Cuketu ostrouhejte a nakrájejte na tenká kolečka, lilek taktéž. Zlehka kolečka osmahněte po obou stranách a vysušte přebytečný olej. Na bešamel udělejte z másla a mouky světlou jíšku, zalijte mlékem. Nechte zhoustnout za stálého míchání, přidejte pepř, sůl, muškátový oříšek a zamíchejte 2/3 nastrouhaného sýra. Nechte jej rozpustit. Do zapékací mísy naklaďte polovinu lilku, polovinu cukety, masovou náplň, zbytek lilku a cukety a přelijte bešamelem. Posypte zbylým sýrem. Pečte v rozehřáté troubě cca 45 minut na 180 ˚C. Podávejte s bílým jogurtem.

Ingredience:

* Masová náplň:
* 2 větší brambory
* 2 lžíce másla
* 1 lžíce olivového oleje
* 1 střední cibule
* 2 stroužky česneku
* 500 g mletého hovězího masa
* špetka skořice
* 1 plechovka loupaných rajčat
* 1/2 šálku bílého vína
* 2 lžíce nasekané petrželky
* 2 lžíce nasekaného čerstvého oregana (nebo 1 lžička sušeného)
* sůl a čerstvě mletý pepř
* Bešamel:
* 4 lžíce másla
* 4 lžíce hladké mouky
* 2 šálky mléka
* špetka mletého muškátového oříšku
* sůl a bílý pepř
* 200 g tvrdého sýra
* Na dohotovení:
* 1 lilek
* 1 cuketa

Doba přípravy pokrmu: do 1.5 hodiny

Počet osob, pro které je recept napsán:: 4

bramborova-musaka.jpg (16 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *