Bezový sirup za studena

reklama


Postup přípravy receptu:

Květy bezu opereme pod sprchou / pokud obsahují hmyz/, zalijeme převařenou chladnou vodou, přidáme na kolečka nakrájené citrony a pomeranče, promícháme a necháme 24 hodin
macerovat. Na druhý den přecedíme nejdříve přes sítko, vymačkáme a cedíme přes navlhčené
plátno. Přidáme kyselinu, rozmícháme a 8 kg cukru, který občas promícháme až do rozpuštění.
Roztok zůstane čistý, teprve pak se plní do lahví, které předem můžeme vypláchnout alkoholem. Necháme asi měsíc uležet.

Ingredience:

40 květů bezu, 6 litrů převařené vychladlé vody,
8 kg cukru krupice, 8 dkg kyseliny citronové,
3 pomeranče a 3 citrony.

Doba přípravy pokrmu: do 2 dnů

Počet osob, pro které je recept napsán:: více jak 10

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 1.0/10 (Hodnoceno: 1 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *