Asijská kořeněná oříšková omáčka k Saté

reklama


Postup přípravy receptu:

Na středním ohni v kastrolku přivéct kokosové mléko k pomalému varu. Přidat další ingredience a vše odkryté pomalinku dusit do zhoustnutí asi 12 – 15 minut (omáčka musí pokrývat zadní stranu vařečky). Sem tam zamíchat.

Omáčku přendat do misky a podávat ji teplou. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží až 2 týdny v chladničce.

TIP:
Omáčka se podává nejenom k Saté z různých druhů masa, ale také na příklad k indonézkému salátu Gado gado.
Pravý ¨kecap manis¨ je sladká sójová omáčka a s ní je oříšková omáčka neodolatelná (jedna známá prohlásila, že s touto oříškovou omáčkou ani nemusí mít Saté).

Ingredience:

450 ml konzerva neslazeného kokosového mléka, 5 lžic thajské červené karí pasty domácí nebo komerční, 1 lžíce ¨kecap manis¨, nebo sladké sójové omáčky, nebo 1 1/2 lžičky světlé sójové omáčky smíchané s 1 1/2 lžící javorového sirupu, 6 lžic přírodní neslazené hrubé pasty z burských oříšků (chunky peanut butter).

Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 7.0/10 (Hodnoceno: 1 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *