Americký los aneb Moos anebo Elk

reklama


Postup přípravy receptu:

Nakrájet slaninu na centimetrové kostky a na středním ohni ji nechat vysmažit dozlatova. Kostky špeku vyjmout děrovanou naběračkou a dát je stranou.

Nakrájet maso na 4 – 5 cm kostky a na prudkém ohni je osmažit na tuku ze slaniny. Zamíchat dovnitř mouku, snížit teplotu a po chvíli mouku smažit na světlou jíšku, což potrvá asi 2 – 3 minuty. Postupně přilít hovězí vývar, vše umíchat dohladka a dusit tak po 1 hodinu, až maso začíná měknout. Je-li zapotřeby, tak přidat více vývaru, nebo vody.

Přidat ostatní ingredience až na hrášek a na pomalém ohni vše udusit na husté stew.

Hrášek povařit v jiném kastrolku. Slít ho a na míse s ním ozdobit stew.

Podávat s kukuřičnými muffinkami, nebo bramborami a salátem.

Tip:
Recept je také vhodný pro hovězí maso.

Ingredience:

900 g masa z losa, nejlépe steaky nebo z roštěnce, 120 g slaniny, 2 lžíce mouky, 1 1/2 hověžího vývaru, 1 konzerva dušených italských loupaných rajčat, 8 malých mrkviček, 2 stonky řapíkatého celeru, 2 lžíce cukru, asi 15 malých cibulek oloupaných, asi 15 oloupaných hlaviček žampionů (jsou-li velké tak rozkrojených na 1/4), česnek podle chuti (raději hodně), 250 ml čerstvého zeleného hrášku nebo mraženého, sůl a pepř podle chuti.

Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno

americky-los.jpg (15 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *